lauantai 12. lokakuuta 2013

Lauantai-päivä kirjakaupassa...näin se menee...

Lauantai 12.10.2013 valkenee melko viileänä ja sumuisena. Lähden ajelemaan töihin klo 07.30. Lingonjärvellä on pakko pysähtyä ihailemaan kaunista syysmaisemaa. Mikä rauhoittava näkymä...Olen kaupalla vähän ennen kahdeksaa. Pöydällä odottaa pino perjantaina saapuneita uutuuskirjoja.
Tallennan ne koneelle ja laitan paikoilleen hyllyyn odottamaan  löytäjäänsä. Mielenkiintoisia opuksia eri aihealueilta.


Klo 08.20 sytyttelen kauppaan valot.


Sitten laitan tarjolle kahvia...


...ja kastelen kukat.
Kello 08.45 on aika avata putiikin ovet.


Syksyisenä lauantaina asiakkaita käy tasaiseen tahtiin. Juttelen asiakkaiden kanssa kirjoista, valitsen lahjakirjoja lapsille ja käyn mielenkiintoisen keskustelun yläasteen opettajan kanssa siitä,miten tärkeää nuorille on saada tukea ja juttuseuraa aikuisista...että on  joku, joka välittää. On hienoa jutella opettajan kanssa, jolla on halu ymmärtää nuoria ihmisiä ja olla heidän tukenaan.

Lauantain asiakkaat etsivät mm. kalentereita...


... ja uutta, hyvää lukemista...

Kello 14.00 on aika sulkea kauppa. Kirjakauppias lähtee kotiin hyvillä mielin. Maanantaina taas palataan kirjojen pariin. p.s. luen parasta aikaa syksyn uusista kirjoista Pauliina Rauhalan Taivaslaulua. On muuten upeasti kirjoitettu kirja  kiinnostavasta aiheesta. Noin kolmasosa kirjasta on luettu ja kohta pääsen jatkamaan...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti