tiistai 24. tammikuuta 2017

Niinan blogiMarras-joulukuussa Sananhelinän rivejä täydensi iloinen ja ahkera opiskelija Niina. Hän kirjoitti meille ajatuksiaan opiskelusta ja tietysti...KIRJOISTA ja lukemisesta! Olkaa hyvät, Niina kertoo:Hei olen Niina, olen 16 vuotias ja opiskelen ensimmäistä vuotta liiketalouden perustutkintoa. Olen tykännyt opiskelusta ja aion jatkaa opiskeluni loppuun saakka; ala tuntuu kiinnostavalta ja mukavalta ja opiskelu sujuu mielestäni hyvin.  Ammattikoulun ensimmäinen päivä oli jännittävä,  mutta onneksi luokallani oli useita kavereita jotka tunsin jo ennen kouluun menoa. Ensimmäinen päivä sujui hyvin ja meni nopeasti.

Meillä alkoi ensimmäinen toppi(työssäoppiminen) 21.11.2016 ja päättyy 23.12.2016. Olen topissa Kirjakauppa Sananhelinässä , toppi paikka on mielenkiintoinen ja monipuolinen paikka olen oppinut paljon uusia asioita ja tulen varmaan vielä oppimaankin. Mielestäni täällä on hyvä työilmapiiri ja minua on neuvottu tarpeeksi ja ole saanut apua jos olen pyytänyt.Olen tutustunut paljon uusiin kirjoihin ja olen nähnyt kuinka paljon nykyaikana luetaan kirjoja, moni henkilö on hakenut kirjoja lahjoiksi tai ihan vaan omaan käyttöön luettavaksi. Itsekin ostin yhden kirjan joka oli mielenkiintoinen ja se innosti lukemaan kirjoja. Itse luen kirjoja jonkun verran, sillä se on hyvä keino saada aika kulumaan. Nykyään todella moni lukee kirjoja ja sitä suositellaan paljon kouluissa ja myös vapaa-ajalle. Kirjojen lukeminen kehittää keskittymistä ja rauhoittumista ja myös lukutaitoa, on hyvä valita välillä hieman vaikea lukuisempia kirjoja ja myös välillä vähän helpompi lukuisia. Voit haastaa itseäsi vaikka lukemaan jonkun vaikeamman kirjan mitä et ole ennen lukenut. Voin suositella lukemista kaiken ikäsille.

Itse olen pienestä pitäen lukenut kirjoja ja myös katsellut vain kuvia, koulu aikana lukemisen innostus nousi ja aloin lukemaan enemmän. nykyään olen aika innokas lukemaan kirjoja ja kiinnostus on kohdistunut tositarinoihin ja hevoskirjoihin. Olen lainannut kirjastosta monia kirjoja ja ole tykännyt monista kirjoista joita olen lainannut tämän vuoden kuluessa. Nykyään nuoret ovat ruvenneet lukemaan enemmän kuin aiemmin ja mielestäni se on vain hyvä koska lukeminen on niin monipuolista ja kehittää monia asioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti