maanantai 18. kesäkuuta 2018

Agatha Christien lumoissa - Sanni-Siirin TET-viikko Sananhelinässä


Sannin-Siirin ajatuksia kirjoista ja lukemisesta

Keväällä meillä oli TET-viikolla ihana nuori neito ja innokas lukija Sanni-Siiri. Tässä hänen mietteitään siitä, miksi kannattaa lukea ja mikä häntä kirjoissa viehättää!Olen Sanni-Siiri Nykänen ja käy peruskoulun kahdeksannetta luokkaa. Pääsin tänne KIPA-kirjakauppa Sananhelinään TET-harjoitteluun. Työt ovat kestäneet maanantaista- perjantaihin klo 9.00-15.00. Olen pääasiassa tallentanut vanhoja kirjoja rekisteriin ja kanta-asiakkaiden henkilötietoja. Myös muita pikku hommia on tullut tehtyä, paketin hausta, roskien vientiin jne.

Oma lukuintoni syttyi vasta vuosi sitten yläkouluun siirtyessäni. Siihen vaikuttivat monet syyt, esimerkiksi se, että saimme äidinkielen lukutunneilla itse valita mitä haluamme lukea. Meille ei enää lätkätty nenän eteen jotain tiettyä kirjallisuuden helmeä niin kuin alakoulussa tehtiin. Että se sitten luetaan vaikka pakolla. Minusta pakkolukeminen ei kannusta lukemaan vaan päinvastoin latistaa lukuintoa ja tekee ”On pakko -kirjan” lukemisesta jotenkin vaikeaa ja vastenmielistä.

Itse olen pahasti hurahtanut hyvin kirjoitettuun rikoskirjallisuuteen. Niiden jännittävät juonikäänteet, murhatun menneisyys ja murhaajan arvoituksellisuus kiehtovat. Mutta kumminkin yleensä näyttämölle astelee yksi ainut henkilö. Henkilö, joka ratkaisee murhat käsittämättömällä viisaudella ja taidokkuudellaan. Elikkäs ei varmaan tule hyvin suurena yllätyksenä että lempikirjailijani on Agatha Christien. Mielestäni Agatha Christien on rikoskirjallisuuden kuningatar. Hänen kirjoittamat kirjat sisältävät taidokasta tekstiä. Siis toisin sanoen Christien kirjojenhaalinta prosessi on käynissä ja välillä mopo karkailee pahastikin käsistä!

Suosittelen kaikille lukuharrastuksen aloittamista. Sillä kirjahan on jo itsessään niin kiehtova ja mystinen. Sellainen jota ei vaan voi laskea käsistään.

Täällä kirjakaupassa on ollut kiva olla TET harjoittelussa ja olen oppinut uusia asioita. Henkilökunnalta on myös voinut kysyä jos ei ole vaikka ymmärtänyt tehtävän antoa tai jos on tullut eteen jonkinlainen ylitsepääsemätön ongelma, jota ei ole itse osannut ratkaista. Tänne kyllä kannatti tulla tettiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti